Ghid de călătorie în Croatia – jurnal de calatorie VI

Episoadele celelalte:

Sambata – 9 iunie 2007

Plecam de la Plitvice inspre Trogir. Coasta dalmata e superba…

Coasta dalmata

La Trogir ne cazam….ca o surpriza care se dovedeste a fi frumoasa, apartamentul pe care il rezervasem era inca ocupat (cei care stateau au vrut sa mai continue cateva zile), asa ca la acelasi pret ni s-a oferit un apartament mai mare. Avem living, dormitor si bucatarie dotata cu tot ce trebuie.

Cautam o plaja unde sa faca si Cata baie. Gasim un golfulet cu plaja ca peste tot unde am fost – pietroasa.

Duminica – 10 iunie 2007

Ne plimbam prin Trogir – prin partea veche a orasului care nu este mare, dar are o frumusete aparte. Cumparam suveniruri si facem lista cu ce sa luam fiecaruia de acasa.in rest baie, plimbare, dormit….

Luni – 11 iunie 2007

Plecam inspre Dubrovnik. Tot drumul se desfasoara pe Coasta Dalmata si e intr-adevar superb. Sunt multe lucrari pe drumul care leaga Split de Dubrovnik, asa ca avem de asteptat in unele locuri pentru ca se merge doar pe un sens. Lumea trece pe rosu fara nici o problema la semafoarele care sunt in zonele de lucru si depasirile in curba cu vizibilitate 0 sunt la ordinea zilei…..

La Dubrovnik vizitam cetatea. E foarte cald. Platim pentru vizitatul zidurilor cetatii 50 de kn de persoana.

Dubrovnik
Dubrovnik

Caldura face insa aerul greu de respirat si pe ziduri nu exista aproape deloc umbra…deci nu e prea placut. De sus se vede superb marea si partea interioara a cetatii.

Dubrovnik
Dubrovnik

Nu am vizitat decat partea aceasta a orasului, dar nu stiu daca drumul de 500 km dus intors si cele 8 ore alocate drumului au meritat efortul…..

Marti – 12 iunie 2007

Terminam de facut cumparaturile pentru cei de acasa si ne plimbam prin orasul vechi…iar. Deja incepe sa fie foarte cald in timpul zilei,asa ca e de preferat de stat inauntru decat de iesit in soare.

Miercuri – 13 iunie 2007

Plecam inspre Zagreb pe autostrada. Zagreb-ul pare un oras destul de prafuit si incolor..dar probabil venim si noi obisnuiti cu lucruri superbe si ne e greu sa ne intoarcem la ceva comparabil cu ce avem acasa. Am cautat sa vizitam gradina zoologica din Zagreb, dar nu erau indicatoare catre aceasta, locul indicat de GPS parea pustiu sau in nici un caz intrare de obiectiv turistic, asa ca am renuntat.

Joi – 14 iunie 2007

Plecam inspre Budapesta. Fara probleme la granita, drumul impecabil….de data asta dam pe vigneta pentru autostradele unguresti 6 euro – cu 3 mai putin decat cand am intrat pe la Cenad.
Vizitam o parte din Budapesta – palatul parlamentului si facem poze. De la hotel la zona mai centrala a Budapestei mergem cu metroul.

Budapesta
Budapesta
Budapesta
Budapesta
Budapesta

Vineri – 15 iunie 2007

Deja suntem pe drumul spre tara…nu se compara………

Vezi si alt jurnal de calatorie la Dubrovnik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *