Pleiada Boutique Hotel & SPA review: singurul de 5 stele din Iași

Am stat câteva zile la Pleiada Boutique Hotel & SPA , singurul hotel de cinci stele din Iași. Este construit pe locul fostului hotel Concordia din Iași, care inițial a fost extins cu aripă nouă de cinci stele, iar camerele vechi sunt în proces de actualizare. Dispune de parcare (inclusiv subterană), piscină, centru SPA, restaurant și pregătesc și o cramă.

Hotelul a fost achiziționat în 2018 de către Cristin Zămosteanu, cel mai mare investitor în imobiliare din zona Iașiului, de la omul de afaceri Vasile Sârbu. Echipa a fost împrospătată, camerele arată foarte bine, restaurantul este excelent și au de asemenea un chef cunoscut și un somelier foarte bun. Zona de piscină și SPA are angajați profesioniști care fac treabă foarte bună.

Review pe scurt Pleiada Boutique Hotel & SPA:

Camere:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Patul:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Restaurant:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Personal:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
SPA:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Apartament VIP:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Piscina:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Transport:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Lifturi:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Mic dejun:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Localizare:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Zgomot:
3 out of 5 stars (3.0 / 5)
Dușul din cameră:
3 out of 5 stars (3.0 / 5)
Average:
4.5 out of 5 stars (4.5 / 5)

Despre camere, apartamente și SPA

Hotelul are 65 de camere pe 5 etaje, zona de piscină, SPA și viitoarea cramă se află la subsol. Apartamentul vedetă costă 500 de euro pe noapte și merită toți banii, mai ales pentru o aniversare cu prietenii. Este la ultimul etaj și are o terasă foarte mare, cu un jacuzzi mare și saună. Se vede de sus orașul, grădina, totul arată ok, spațiu mult, camerele sunt mari. Am văzut și un apartament diplomatic și camerele normale de 5 și de 4 stele, pentru că au și de patru stele.

Noi am stat la cele de cinci stele. Patul a fost excelent, toate facilitățile excelente și dotările din cameră foarte bune. Am mai notat mai slab dușul. Pe lângă peretele de sticlă, dușul pornește cu apa venind de sus, iar prin țeavă vine apă rece. Știu, ar fi complicat să le schimbe și nu pot fi setate să pornească cumva pe dușul cu furtun. Dar nu e plăcut.

Camerele de 4 stele sunt ok, am înțeles că au preț de la 110 euro pe noapte, condițiile sunt bune. La hotel au mai stat echipe de fotbal, delegații, muzicieni veniți la concerte și așa mai departe.

Restaurant – mic dejun, prânz, cina

Am prins de două ori micul dejun și este foarte variat. Dar are o problemă: nu sunt semnalate corect toate preparatele și unele pur și simplu nu le vezi. Probabil de aceea unii zic că este sărăcăcios. De fapt este variat, dar sunt puse într-o zonă destul de limitată pe un podium și sunt foarte multe feluri dar tăiate de dimensiuni relativ mici. Trebuie să fii atent de unde iei farfurii, unde e pâinea, de unde iei apă sau suc, unde e cafeaua.

Spre deosebire de alte hoteluri de 5 stele nu era un chef care să facă diverse lucruri pe loc. La unele hoteluri face doar omletă de exemplu, cu ingrediente alese de turist. La altele face diverese preparate. La cele unde nu se poate găti în fața clientului, se poate da comandă de ceea ce dorești și îți aduc de la bucătărie.

La prânz a fost excelent, am mâncat o ciorbă de cocoș la care toată lumea a fost de acord că a fost “ca la mama acasă”. Iar chef-ul este Adrian Șipoteanu. La cină a fost de asemenea spectacol.

Personal și transport

Am venit de la aeroport și am plecat înapoi cu mașinile hotelului. Fiind totuși un hotel de cinci stele, oferă mașini de lux, un Audi S6 și un Vito, versiune de lux, ceva așa. Cu ele am fost prin oraș și apoi la crama Gramma, despre care vă povestesc separat.

Oamenii mereu zâmbitori, gata să ajute, să ofere informații. Și la hotel la fel, iar de la colegii care au fost la SPA am auzit numai lucruri bune. Personalul este calificat și fac minuni cu mâinile lor. Grupul care controlează hotelul are și un lanț de SPA-uri în oraș sub brandul Oxygen, probabil la hotel ajung cei mai buni oameni.

Am zis despre bucătar, iar somelierul este Răzvan Patras, foarte simpatic, informat și care cunoaște destul de bine zona și vinurile.

Localizare și zgomot

Hotelul Pleiada este localizat în cartierul Bucium, adică în partea cealaltă a orașului față de aeroport. Totuși, este pe direcția avioanelor și de multe ori s-au auzit avioane trecând pe deasupra. Și unele modele (gen Antonov) se aud destul de tare.

Camera în care am stat era de cinci stele, destul de spațioasă, dar cu ferestrele spre stradă. Are draperie, se poate face întuneric, însă deși hotelul este la 500 de metri de stradă, se aud mașini, camioane, chiar și tramvaie, de la prima oră. Am dat trei stele la zgomot pentru că se aude prin pereți, m-am trezit că tușea cineva, s-au auzit vizitatori sau angajați care vorbeau, apoi nu am putut adormi pentru că se auzea traficul. Credeam că zidurile și termopanele pot fi izolate mai bine.

Pentru a merge de la Pleiada în centru aveți nevoie de timp și de răbdare. Am descoperit că traficul din Iași este și el foarte aglomerat, se stă mult bară la bară și distanțele sunt destul de mari.

Despre Pleiada Boutique Hotel & SPA

Hotelul există practic de opt ani, la început era de patru stele, iar din 2014 este cel de cinci stele. A fost realizat în urma unui contract cu fonduri europene, creând zona de 5 stele. În total 28 de camere sunt de 4 stele, au două apartamente și restul de 35 sunt de cinci stele. S-au făcut investiții continue, se actualizează aripa veche a hotelului, se fac lucrări la viitoarea cramă. S-a investit în aparatura pentru sălile de conferințe foarte mult.

Nu găsesc personal bun, se fac traininguri cu toți angajații, sunt vreo 70 și vor să ajungă la 100 de angajați. Vor terapeuți și specialiști pentru zona de SPA, vor oameni pentru evenimente, pentru că atunci este nevoie de mai multă lume. Ospătari, bucătari, oameni la recepție și tot mai departe. Pentru curățenie au nevoie de o guvernantă, pentru că ea urmărește să fie camerele curate și toate lucurile la locul lor. Au o guvernantă care lucrează pînă la ora 17-00, dar este nevoie pentru dupămasa, când se lucrează pînă la ora 22-00.

Vor să facă training cu toți angajații, pentru dezvoltare personală și specializare pentru ca toate interacțiunile cu clienții să fie mai bune. Zona de conferințe este prioritară, se fac tot mai multe evenimente, se fac chiar și nunți, botezuri și alte reuniuni de familie. Zona de hotel rămâne însă afacerea de bază, iar restul sunt servicii conexe care pot aduce profit sau nu, toate au și costuri suplimentare.

Alte fotografii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *