Vacanță în Grecia în 2015: m-aș gândi de două ori înainte să plec iar în Thassos [rezolvat]

Update: 13.07.2015. S-a ajuns la un acord UE/Grecia.

Sunt fan Grecia, de 10 ani mergem aproape anual în Grecia și am fost în Thassos de patru ori pînă acum, am vizitat și alte insule și alte zone din Halkidiki sau Meteora, iar de două trei ori am fost la Atena. Iubesc Grecia, marea e altfel, mâncarea este adevărată, se pricep să se poarte cu turiștii și în special cu cei veniți cu familia, cu copii.

Atena

Vacanță în Grecia, în 2015?

Văd o tot mai amplă campanie a agențiilor de turism, care spun că “NU e nimic adevărat, totul e bine în Grecia, puteți merge la fel în vacanță”.

Dar anul acesta nu este la fel. Să vă zic de ce m-aș gândi eu de două ori înaite să plec iar în Grecia.

Problema de anul ăsta este mai mare, pentru că se termină lichiditățile. OK, acum e bine. Există încă ceva bănuți, există mâncare, merg transporturile. Dar ce se întâmplă săptămâna viitoare, dacă se termină banii și europenii nu ajung la un acord? Încep să nu mai fie bani, să nu mai fie mâncare, să nu mai meargă curentul, apa și alte utilități.

Știu, sunt convins, că grecii vor face toate eforturile ca turistul să nu fie afectat. Au făcut-o și atunci cu benzina, au făcut-o și la alte greve și proteste. Dar nici ei nu pot face miracole. Nu te poți hrăni doar cu ceea ce prind pescarii, gătit la grill de cărbuni. Nu te poți răcori dacă nu e curent și nu merge aerul condiționat. Nu poți să te speli doar în mare.

Eu aștept și sper că situația se va rezolva încă o dată. E posibil ca un acord să fie găsit rapid. Dar pînă există o soluție concretă m-aș gândi de două ori dacă să merg chiar acum în Grecia. Este un moment imposibil și dificil, nimeni n-are chef să își strice tocmai vacanța…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *