Thassos, preturi informative

Pentru cei care se pregatesc sa isi petreaca vacanta in Thassos, va ofer si niste informatii informative despre preturi. Acestea sunt din iulie 2010 si sunt din zona Keramoti – Limenas – Makryammos.

 

preturi in Thassos
Thassos – preturi la mincare, feribot, bauturi

Preturi Thassos

Bac-ul (feribotul de Thassos) de pe continent pe insula a costat circa 3 euro de adult, 2 euro de copii si 20 pentru masina. Pretul este cel cu plecare din Keramoti, dar exista feribot si din Kavala e mai scump si circula feribotul mai rar.

La supermarket sunt preturi comparabile cu cele de la noi. Doar ca nu au bere la pet. La cutie e 0.5 euro cutia de 330 ml, 0.6 euro cutia de 500 ml. Amstel e mai scumpa, ca si Heineken. Mie imi place si Mythosn berea locala, acum am mai luat alta marca, am uitat numele. Am luat si o bere strong, tot olandeza, cu 12% alcool, foarte tare, dar m-a durut capul ;-).

Apa plata era 1,5 euro bax de 6 sticle de 1.5 litri. Cafeaua Jacobs este 2 euro punga de 250 gr, sau 4 euro cea de 500 gr. Fructele, am luat mere, caise, banane si nectarine, erau intre 1 si 1.39 euro pe kilogram. Alunele intre 1 euro si 4 euro pe punga de 200 de grame, dupa soi. Fisticul e mai scump.

La masa, la restaurant, berea nu scade sub 2 euro. Apa mica, de jumatate, circa 1 euro, apa mare 2-3 euro. Am nimerit si la terase la care apa era inclusa, o apa rece, la carafa.

Supa, in general de peste, este 4-5 euro, iar felul doi 7-10 euro, depinde de ce alegi. Portiile sunt foarte mari, desi sunt un gurmand, n-as putea minca aperitic, supa, felul doi si desert. Chiar, desertul e cam acelasi, kataif, baclava si inghetata, uneori pepene. Gen 2.5 – 3 euro portia. O masa cu totul rar trece de 20 de euro de persoana.

Cel mai scump e pestele, de la 50 de euro pe kilogram. Poti nimeri unul de 250 de grame sau mai mult. Sau daca iei vin, poate sa fie 10-15 euro pe sticla de 500 grame.

Obiective pe Thassos

Spectaculos de vizitat este piscina Giola, dar este greu de ajuns la ea. Foarte mult mi-a plăcut golful și sătucul Alyki, merită un drum. Pentru cei care merg cu copiii in vacanta, merita o vizita la plaja Makryammos. Orășelul tradițional grecesc Limerania este de asemenea de văzut.

Sau Panagia 🙂

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *