Thassos: vizita la Aliki

Pe drumul Thassos (Makryammos) – Limerania la vreo 34 de kilometri se afla Aliki (Alyki), care nu e tocmai localitate, ci o combinatie intre sit arheologic, satuc pescaresc si multe terase (taverne, pescarii), dar si doua golfuri minunate, unul cu plaja publica, celalalt cam inaccesibil.

UPDATE: am fost în și în Aliki în 2013.


La Aliki merita o oprire, dar merita sa va spun ca nu trebuie sa mancati la prima terasa care va iese in cale, este scump. Am parcat sus si nu trebuia, se intra cu masina pina aproape de plaja. Parcarea jos era gratis si de asemenea erau gratuite si umbrelele cu sezlonguri (daca apucai), pentru ca oamenii de la terase vinau fiecare client.
Cand am coborat pe drum, un tip foarte amabil ne-a spus ca ajungem la plaja prin terasa lui, fara probleme. Acum, daca tot am ajuns si arata bine, am zis sa mincam. Pe ce am dat ieri 30 de euro, azi am dat 45, fara apa gratis , fara desert din partea casei, etc. Aiurea.
Tot la Aliki era un sit arheologic, se poate vizita, dar nimic spectaculos. Am vazut insa casute traditionale grecesti, cele albe si cu mici gradini de flori, extraordinare. Pacat ca nunt mai multe, trebuie sa cautam un satuc traditional, ceva de gen.
Mai era un golf, mai retras, unde veneau oamenii cu barci sau vaporase, unii coborau de pe drum, pe o carare abrupta. Apa era verde – verde si arata super.
De altfel pe tot drumul am vazut vreo trei – patru golfuri mici pe care merg turistii, departe de sate sau orasele. Dar au taverne in general.

You may also like...

6 Responses

 1. silvia says:

  am fost si eu la Aliky, este superb, vreau sa-mi rezerv o casuta in micul golf

 1. 20/07/2010

  […] din motivele pentru care turistii se intorc iar si iar pe Thassos. Ca sa nu mai vorbim de farmecul casutelor traditionale pentru care merita sa bati tot drumul […]

 2. 14/05/2011

  […] drumul Thassos (Makryammos) – Limerania la vreo 34 de kilometri se afla Aliki (Alyki), care nu e tocmai localitate, ci o combinatie intre sit arheologic, satuc pescaresc si multe terase […]

 3. 09/12/2011

  […] din motivele pentru care turistii se intorc iar si iar pe Thassos. Ca sa nu mai vorbim de farmecul casutelor traditionale pentru care merita sa bati tot drumul […]

 4. 26/04/2013

  […] despre Alyki găsiți aici. Mi-a plăcut foarte mult și la Giola, […]

 5. 21/05/2015

  […] mai scris despre Alyki, dar acum am găsit un loc ascuns care merită o vizită chiar dacă vă pare imposibil să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *