Cum te pregatesti pentru o vacanta la Paris?

Vacanța la Paris: cum te pregătești pentru o vizită la buget redus în capitala Franței. Dar care include Tour Eiffel, Disneyland Paris, croazieră pe Sena, turul orașului, shopping la Galeriile LaFayette, dar și Arcul de Triumf, Trocadero, Les Invalides, Sacre Coeur și multe alte obiective turistice…

9f47b0a4919311e39c0112bd6055b4f2_8

Fiecare calatorie ar trebui planificata din vreme, mai ales daca avem un buget modest. Recunosc ca nu am planificat cu foarte mult timp inainte si mi-am cam prins urechile in oferte, de asta m-am gandit sa notez experientele mele, poate sunt de ajutor si altora care nu au foarte mare experienta cu planificarea unei vacante nu foarte lungi la Paris. Sunt convinsa ca cei care merg frecvent cunosc trucuri mult mai bune, daca vor sa le impartaseasca cu noi cu atat mai bine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilete de avion pentru Paris

Pentru ca nu am ales un city-breack, care ar fi avut inclus macar bilete de avion si cazare, am inceput pregatirile cu biletele de avion. Cu cat le rezervi mai din vreme si daca esti si flexibil poti gasi oferte cat mai convenabile, totul e sa ai banii disponibili si sa stii sigur cate nopti de cazare esti dispus sa stai (verifici si ofertele de cazare ca sa stii cam cati bani sunt necesari pentru asta). Eu am ales si de data asta www.wizzair.ro, mai ales ca am folosit si wizz discount club (convenabil pentru cei care nu calatoresc singuri, si e valabil un an de zile – avantaj daca ) pe care l-am cumparat in februarie, in calatoria la Barcelona. Si www.skyscanner.ro avea oferte convenabile. E adevarat ca pentru wizz trebuie tinut cont de faptul ca aterizeaza la Beauvais, bilete pentru transport pentru a ajunge in Paris (Porte Maillot ) gasiti aici http://www.aeroportbeauvais.com/ .

0004

Cazare la Paris

Pentru cazare am apelat initial la booking.com, pentru ca rezerv de mult de la ei, insa am avut probleme la plata cu cardul (doua saptamani de zile banca ma asigura ca e totul in regula si sa mai incerc, ca ei nu vad nicio problema, insa tranzactia era esuata). Asa ca ofertele au mai disparut, pe masura ce timpul ne presa preturile cresteau, asa incat am apelat la https://www.airbnb.com/ . Am ales ceva in apropiere de Porte Maillot si Arcul de Triumf, pentru ca asa mi s-a parut avantajos pentru noi. O sa va spun dupa daca experienta a fost ok.

Urmatoarele pe lista au fost biletele la Disneyland. Pentru cei care  sunt interesati in special de Disneyland probabil e mai avantajos sa aiba si cazarea tot acolo, puteti verifica direct la ei pe site sau la agentiile de turism care au astfel de pachete. Eu am cautat bilete pentru o singura zi/2 parcuri. Pentru ca site-ul de pe care am cumparat anul trecut nu mai functioneaza, de data asta am cumparat de la https://www.fnactickets.com/ . E obligatoriu sa verificati perioadele pentru cele 3 categorii de bilete, mini, magic sau super magic! Noi am luat magic 59 euro bilet pentru adult, 52 euro pentru copii ,12 ani. Am printat voucherele si voi ridica biletele direct de la Disney cand ajung.

Alte atracții turstice

De ajuns la Disneyland cel mai scurt drum este cu RER. Varianta cea mai convenabila pentru biletul de transport, care include acces la RER sau metrou, autobuz și altele în zonele 1-5 este Navigo Decouverte, insa aceasta este disponiliba doar pentru o saptamana de luni pana duminica inclusiv, asa incat daca aveti nevoie de vineri pana joi aveti nevoie de Navigo pentru 2 saptamani, asa ca poate e mai avantajos Paris Pass Visite. Exista si oferte de bilet de intrare+transport din Paris, intre 89 si 119 euro, daca vi se pare bataie de cap transportul pana acolo, insa si pretul e pe masura. Si varianta cu bilet individual pentru Rer e convenabila 7,6 *2 euro pentru adult dus-intors, 3.8 euro*2 pentru copii<10 ani dus-intors.

Pentru mancarea la Disney stim de data trecuta ca e mai bine sa ne inarmam cu provizii pe care sa le mancam in timp ce stam la coada, nu are rost sa ne pierdem vremea pe la restaurant, timpul este foarte valoros.

Urmatoarele pe lista au fost biletele a Tour Eiffel. Si cum pe site-ul oficial nu se mai pot cumpara bilete pana la 1 noiembrie am inceput sa caut oferte. Foarte multe oferte, e drept, si pe gustul fiecaruia cu pranz inclus, cu croaziera pe Sena, cu ghid, cu cina, etc. Noi am ales Paris Night Tour: Skip The Line Eiffel Tower, Seine Cruise And Illuminations la 68 euro pentru adult, 41 euro pentru copii <12 ani.

Pentru Montparnasse am gasit cea mai convenabila varianta pe www.viator.com, 13,5 euro pentru adult, 8,28 euro pentru copii intre 7 si 14 ani.

Si vizita la etajul 56 in Turnul Montparnasse si cea din Eiffel le preferam seara/noaptea de data asta.

Cam atatea bilete am rezervat pana acum, o sa revin cu completari, unde va fi cazul. Daca aveti sfaturi va suntem recunoscatori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *