Cetatea Rasnov

Daca va aflati in zona merita sa vizitati si Cetatea Rasnov.

Construita in sec XIII-XIV, pe locul unor edificii dacice, Cetatea Medievala Rasnov a fost una dintre cele mai importante cetati taranesti din evul mediu din Transilvania, adapostind locuitorii din imprejurimi din calea invaziilor tatare.

Accesul se face pe jos sau cu tractorasul de la poalele muntelui.

Trebuie sa recunosc ca am revenit la Rasnov la 7 ani dupa prima vizita si  dupa ce am vizitat si Cetatea Prejmer, si am fost neplacut surprinsa de starea in care se afla Cetatea Rasnov, departe de a fi renovata, spre deosebire de Cetatea Prejmer care se afla intr-o stare foarte buna. E drept, calea de acces arata foarte bine, turnul de la intrare de asemeni, suntem pe calea cea buna.

 

Panorama care se poate vedea de sus e minunata, si exista si un binoclu cu fise care ne ajuta sa o vedem in detaliu.

 

 

 

 

Daca ajungeti la Rasnov nu ratati mici pestera Valea Cetatii, situata doar la 1,5 km si spre care veti gasi nenumarate indicatoare in zona.

You may also like...

3 Responses

  1. 21/01/2013

    […] Cetatii, deschisa relativ recent (2011) pentru vizitare. Am fost la scurt timp după vizita la Rasnov. Doar că imaginile au rămas în draft, nepublicate Dar merită o vizită, chiar dacă, sincer, […]

  2. 05/06/2014

    […] de-a șasea ediție a Festivalului de Film Istoric din cetatea Râșnov se va desfășura între 1 şi 10 august 2014, iar temele evenimentului din acest […]

  3. 10/06/2015

    […] este localizat pe drumul spre cetatea Rasnov, într-un spațiu special amenajat. Este aproape și peștera Valea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *