Cetatea Prejmer – lângă Brașov

La 14 km de Brasov se afla una dintre cele mai importante cetati medievale din Transilvania – Cetatea Prejmer. Aflata in patrimoniul UNESCO, Cetatea Prejmer este contruita in jurul bistericii Sfanta Cruce in stil gotic timpuriu cu sprijinul cavalerilor teutoni, prima atestare documentara datand din anul 1240.


Cetatea Prejmer

Construita pentru a proteja biserica putea adaposti si locuitorii localitatii, avand circa 370 de camere dispuse pe 4 nivele in interiorul zidului de aparare, cu grosime de pana la 5 msi o inaltime pe 12 m. Desi a fost asediata de peste 50 de ori de catre otomanii nu a fost niciodata cucerita.

Pe zidurile cetatii puteti vedea si “orga mortii”, un dispozitiv care permitea sa se traga cu mai multe arme in acelasi timp,

 

In cetate este amenajat un muzeu etnografic pentru a ilustra mai bine aspecte ale vietii comunitatii sasesti .

 

 

Cetatea se afla intr-o stare foarte buna, fiind administrata de Fundatia Sasilor din Munchen care finanteaza lucrarile de restaurare si intretinere. Cetatea este deschisa pentru public.

Bilete: pretul unui bilet pentru adulti este de 8 lei, iar pentru scolari 4 lei, cel mic nu a platit nimic. De asemenea, nu exista taxa de fotografiere sau filmare.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *