Thassos, Makryammos Bungallows: plaja

Complexul de bungallow-uri botezat Makryammos are un golf propriu, asa ca la plaja aici sunt in general doar turistii din hotel. Cei din afara platesc o taxa de 3 euro pentru intrare, chiar daca vin cu barca.
Plaja are un nisip foarte fin, fara cioburi, scobitori sau lemne ascutite, nu sunt insecte sau gunoaie. Au si salvamar, dar are un program de la 10:30 la 17:30.
In capatul din stanga este un dig, cu blocuri de marmura alba si pietre sculptate de apa. In capatul din dreapta sunt aproape de apa bungallow-urile de lux: ies din casa direct pe plaja. Este un dig care a foist distrus de ape si pare periculos de accest. In capat de tot este o mini-insulita pe care sunt trei copaci doar. Ca in desene animate.
Sezlongurile nu sunt incluse, costa 7 euro pe zi, dar ai cheia ta si le poti incuia cand vrei, deci nu se atinge altcineva de ele. Am lasat intre ele si colacii si jucariile copiilor, fara probleme.
Apa este ca peste tot in Grecia: extrem de curata, limpede de vezi pestii, calduta la mal, cu unii curenti mai reci spre larg. La mal, pe o distanta lunga, apa este de adancime mica, perfect pentru copii. Apoi pe o distanta egala trece de 1,80 metri, deci poti inota bine mersi inainte de geamandura.
Este un bar langa plaja, are si ceva mincare, verific preturile maine. In general nu sunt extrem de scumpe, dar nici nu sunt preturi de supermarket.
Exista un teren amenajat de volei, au terenuri de tenis, piscina, piscina pentru copii, loc de joaca pentru copii, cam saracacios.

One comment

  1. Poate e bine de spus si ca e utila o crema impotriva tantarilor pentru plimbarile de seara. Noi am avut Autan si am folosit si aparat impotriva tantarilor noapte in camera, chiar daca aveam site la ferestre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *