Praga – Charles Bridge (Karluv Most)

Dacă ajungeți la Praga, fie și în city break sau în delegație, centrul vechi este obligatoriu de văzut. Recomandarea mea ar fi să începeți de pe Chares Brigde (Karluv Most), podul lui Carol cum ar veni, un monument de artă, religie și cultură. Sigur, este plin de turiști indiferent de vreme. Sunt tarabe cu pictori, meșteri care fac inele și pandantive, caricaturiști, muzicieni și așa mai departe. Dar statuile și decorațiunile, peisajul pitoresc din jur și râul Vltava creează o atmosferă unică.

Charles Bridge
Charles Bridge – Karluv Most – Praga / Praha

Click pe imagini pentru a le vedea mărite…

Am să încerc să rezum în câteva articole (plus galerii foto) experiența de la Praga, dar și prima ieșire din capitala Cehiei, la o fermă turistică care m-a impresionat prin decor și buna organizare.

Praga este destinația perfectă pentru city break pentru că este relativ aproape, poți zbura cu CSA sau Tarom și există oarece competiție pe prețuri, iar de văzut ai o mulțime de chestii de văzut. Noi am străbătut centrul vechi, am traversat Charles Bridge și am urcat la catedrala gotică. Am să revin într-un alt articol cu detalii despre ea.

De asemenea și pentru turnul care adăpostește vechiul ceas astronomic – cel mai fotografiat obiectiv din Praga – o să fac un articol separat.

Charles Bridge (Karluv Most) rămâne însă cel mai impresionant după părerea mea.

Charles Bridge - Praga
Charles Bridge – Praga

Galerie foto

Click pe imagini pentru mărire….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *