Cu Mocanita pe Valea Vaserului

O plimbare cu Mocanita este de luat in calcul la o vizita prin Maramures. Noi am mers in minivacanta de 1 mai, asa ca am prins o perioada foarte aglomerata, drept pentru care s-a si suplimentat cu inca un tren. In gara si pe site gasiti foarte multe informatii, este recomandat sa verificati inainte programul si sa faceti rezervare telefonic.

Peisajele sunt minunate, zona face parte din Parcul natural Muntii Maramuresului. Desi exploatata forestier zona se afla sub protectie europeana ce asigura ca padurea va fi conservata in forma actuala.

 

Noi am avut locomotiva Elvetia, produsa la Resita in 1956, la Viseu din 2006.

Drmul a durat cam 5 ore, cu plecare la ora 10 (verificati programul), cu numeroase pauze de fotografii sau dezmortit picioarele si o pauza mai lunga, de picnic, la Paltin.

E bine sa aveti apa si ceva de mancare, desi se poate cumpara si la Paltin ceva de picnic si mai primiti si pe drum de la ” domnisoarele controlor” o horinca, o cafea sau o gogoasa.

Zona e minunata si merita aceasta plimbare, in ciuda drumului greu, cu opriri numeroase, cu fum (si funingine) si a drumurilor rutiere de acces foarte foarte proaste.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *