Las Vegas – divertisment la maxim

Las Vegas – destinația perfectă pentru divertisment – relaxare – poker – inedit. Dacă te-ai plictisit de convențional, ai ocazia să cunoști deva complet diferit. Primul “Disneyland” din istorie, fondat în 1905, Las Vegas îmbină clasicul cu modernul, aduce vizitatorilor sentimentul de putere, de parcă fiecare turist ar fi o personalitate. Mi-au plăcut hotelurile, parcurile de distracții – decorațiunile. Pe de altă parte, este suficient de mare pentru a petrece 10 zile fiecare într-un mod diferit. În 2008 încă se construia.

las vegas (16)Am stat la MGM Hotel, unul dintre cele mai mari. Făceam un kilometru din cameră pînă la piscină sau la sala de conferințe. Printre nelipsitele slot machines, jocuri de ruletă, mese de poker și altele.

Eu am stat numai două zile în Las Vegas, dar am gustat din plin experiența. Cum ieși din MGM Grand, sau mai exact pe unul dintre colțurile MGM, începe “The Strip”, cea mai celebră stradă din lume, care cuprinde totul de la Luxor la Stratosphere. Chiar așa, am ratat Stratosphere Hotel Casino, iată și un pretext să mai vizitez Las Vegas o dată.

las vegas (3)

Chiar la începutul The Strip, una din replicile Statuii Libertății, înconjurată de un mega montagne-russe.

Am găsit și o perspectivă mai bună.

las vegas (5)

La picioarele statuii este un memorial al pompierilor care deja includea și o notă despre 9/11.

Bonus: o poză mai bună cu Statuia Libertății.

las vegas (13)Am trecut și pe la celebrul Luxor, care este spre capătul de sud al The Strip.

Arată exact ca în filmele americane. Totul poartă un aer de decor de film.

las vegas (14)Apoi am continuat plimbarea pe The Strip. Nu puteam rata Harley Davidson.

las vegas (8)De notat – zonele super de lux se îmbină cu zone de tarabe care îți amintesc de Eforie Nord. Și la ei sunt niște băieți care vând diverse chestii. Colorații lor, hispanici sau de culoare, vând bilete la loto, dar și alte chestii despre care nu am întrebat. Nu știu dacă era un loto oficial sau ce erau biletele alea. M-am uitat doar în zona aia la prețuri și erau mult mai umane decât în zonele exclusiviste ale hotelurilor. Puteai mânca cu 10-15 dolari.

Mai jos: una din ieșirile MGM , spre Strip.

las vegas (4)

Un Castel Disney, exact ca în desene animate. M-am plimbat pe lângă el – de fapt The Strip îți permite să treci pe lângă toate aceste mega-hoteluri. Pe jos.

las vegas (1)Planet Hollywood, am trecut doar pe lângă.

las vegas (7)Se vedea Turnul Eiffel – o replică interesantă.

las vegas (6)Aici într-o altă perspectivă, mai interesantă.

las vegas (10)De altfel am găsit și Arcul de Triumf, dar era la o scară atât de mică încât nici nu era prea bine observat din stradă.

las vegas (11)Din nou turnul Eiffel, extrem de realist realizat. Aș fi încercat restaurantul, dar la bugetul meu probabil eram și acum acolo la spălat vasele.

las vegas (12)Belagio este pentru cei romantici. Are un lac artificial, sunt peste tot boxe cu muzică italiană, dacă te plimbi pe mal te crezi în altă lume. Iar interiorul este excelent.las vegas (9)

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *