Îmi place tot ce ține de mare și navigație: probabil, într-o viață anterioară…

Probabil, într-o viață anterioară am fost pescar, ori am stat pe o insulă, ori am fost marinar pe vreun vapor. Iubesc tot ce ține de mare: peisajele și valurile, pescărușii și crabii, fructele de mare și peștii. Am mers cu vaporul, inclusiv pe un vânt puternic care ridica valuri de zeci de metri. Lumea era tensionată, eu, în extaz.

0003

Când am fost ultima oară în Thassos, am vrut să merg cu o barcă de pescari în larg. E o experiență de neratat, cred că m-ar apropia mult mai mult de universul acesta. Din păcate, n-am reușit, dar asta nu face altceva decât să mă ambiționeze. Mi-aș dori să fac turul Mediteranei pe o barcă cu pînze. De ce nu, să fac turul lumii, poate. Bine, pînă acolo, primul pas ar fi să fac niște cursuri, să învăț ce și cum. Asta ar presupune să am timpul și resursele necesare pentru asta. Dar nu este totul pierdut, fiecare vacanță la malul mării mă face să visez la asta.

De-aia când aud de evenimente precum Regata Marilor Veliere îmi doresc să fiu acolo, măcar să văd navele astea și să văd marinarii la lucru. Mi-aș dori să fiu acolo, sus, pe catarg. Dar, mi-e clar în același timp că ar trebui de fapt să încep cu frecatul punții… Că pentru mult timp ar trebui să învăț, că experiența practică se formează în timp.

Totuși, aș vrea să merg la evenimentul de la Constanța.

Regata Marilor Veliere

Regata Marilor Veliere aduce între 8 și 11 septembrie în Portul din Constanța unele dintre cele mai spectaculoase nave cu pânze, care vor putea fi vizitate gratuit de către turiști. După ce turiștii vor vizita cele 14 nave din port, acestea se vor întrece pe Marea Neagră (din România pleacă spre Rusia, apoi spre Bulgaria), având voie să folosească doar puterea vântului pentru a înainta.

Articol scris dupa ce-am citit la Chinezu despre acest concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *