Divertiland – Marea de la București

DivertiLand din Militari (explic traseul mai jos) este cel mai mare parc acvatic din București și unul dintre cele mai interesante ca și atracții oferite vizitatorilor – piscina cu valuri ca la mare, tobogane de apă pe patru nivele – unele mai mici, unele mai înalte, unele de dat fără colace și altele de dat pe burtă, ca și sania – dar și un canal cu apă care permite “navigarea” în timp ce lenevești pe colac, ba chiar si plaja cu nisip. Există piscină și locuri de joacă acvactice pentru copii, plus restaurante și baruri pentru doritori. Mi s-a părut foarte bine realizat și chiar a fost multă lume deși am mers marți.

Divertiland - Militari - Bucuresti
Divertiland – Militari – Bucuresti

Divertiland

Poți ajunge la Divertiland cu mașina, treci pe Iuliu Maniu, faci dreapta spre Carrefour, dreapta pe Centura Bucureștilor și dreapta iar imediat după pod, spre Hornbach, apoi mergi înainte spre Kika și treci și de ea, faci apoi stânga și vezi toboganele, parcarea și intrarea în Divertiland (sunt 850 de locuri de parcare). Poți ajunge cu metroul pînă în Militari și de acolo cu 137 sau 236 (coborâre la stația Kika-Hornbach și mers pe jos). Sau cu microbuzele Divertiland care pleacă din 30 în 30 de minute din parcarea Turbomecanica (pe bd. Iuliu Maniu nr. 244).

Atenție! Noi am ajuns pe la 11 și era o coadă imensă. Parcul se deschide la ora 10, dar e bine să ajungeți un pic mai devreme. Sau mai târziu dacă stați pînă seara.

Aglomeratie  la intrare
Aglomeratie la intrare

Deși au fost mulți vizitatori, chiar nu am simițit deloc aglomerația. Din câte am citit este pregătit pentru 3.500 de oameni, cred că au fost vreo 500, nu știu exact. Noi am stat aproape de piscina copiilor, plus două zone de joacă, una cu apă și una acoperită, cu umbră, cărți de colorat și alte activități pentru cei mici.

Divertiland - loc de joaca pentru copii
Divertiland – loc de joaca pentru copii

Una din cele mai mari atracții este Splash Attack, un loc de joacă pentru copii, dar care are deasupra o ditamai găleată plină cu apă care se răstoarnă din când în când. Cel mai bine vă arăt un film…

Coadă mare și adrenalină la toboganele de apă, mi-a plăcut tare mult. Vă recomand cel albastru pentru două persoane, cel galben pe colacul propriu, cel verde de dat pe spate, fără colac, dar și toboganele pe care te dai pe burtă, ca pe sanie- Kilimanjaru.

Divertiland - tobogane de apa
Divertiland – tobogane de apa

 

Preturile pentru biletele de o zi sunt de 50 lei pentru adulti in cursul saptamanii si 80 lei in weekend, si 40 lei pentru copii, respectiv 70 lei in weekend.  Sunt si abonamente variate, de o saptamana, o luna sau pentru tot sezonul, oferte, gasiti toate detaliile pe site.

Ce mi-a mai placut in mod special a fost ca au foarte mult personal, atat salvamari cat si de la BGS, foarte activi. Nu am avut nici grija bagajelor, le-am lasat la sezlong, desi puteam sa le lasam la cutie, sub cheie, dar noi ne-am lasat furati de tobogane, nici fotografii nu am prea facut pentru ca ne incomoda foarte tare camera foto pe tobogane.

In concluzie recomandam cu drag Divertiland pentru racoare activa in Bucuresti, si trebuie sa luati in calcul toata ziua pentru asta. Mi-e greu sa cred ca ti-ar fi suficiente 2-3 ore aici, noua ne-ar fi placut sa ramanem pana tarziu, dar din pacate programul se termina la 18.00. Dar mai e si maine o zi!

Galerie foto

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *