Costa Brava

Costa Brava şi Costa Maresme sunt cele două zone de litoral situate în nordul Barcelonei unde puteţi petrece o vacanţă de neuitat la cel mai bun raport calitate – preţ. Zona poate fi caracterizată cel mai bine prin cuvântul „diversitate”, atât din punct de vedere peisagistic, dar şi din punct de vedere al serviciilor turistice. Cerul albastru, plajele cu nisip auriu, apele cristaline ale Mării Mediterane reprezintă doar câteva dintre atuurile staţiunilor de aici. În timpul vacanţei dumneavoastră nu veţi simţi nici un moment plictiseala, deoarece oferta de servicii de divertisment este foarte bogată.

Staţiuni

Calellaeste una dintre primele staţiuni turistice din Catalunia şi capitala turistică a Costei Maresme. Plaja largă, cu nisip granulat, promenada largă, cu palmieri, serviciile adecvate, numeroasele magazine şi restaurante, precum şi proximitatea oraşului Barcelona (45 km care pot fi parcurşi în 40 de minute cu maşina şi 60 de minute cu trenul) fac din această staţiune locul ideal de vacanţă.

Situată imediat după Calella, Pineda de Mar este o staţiune mai mică, dar în plina dezvoltare turistică.

Santa Susanaeste o staţiune caracterizată prin noutatea şi diversitatea serviciilor hoteliere. Plaja largă a staţiunii, care se întinde pe o lungime de 2 km, este probabil cea mai frumoasă de pe coastă. Hotelurile din această staţiune sunt noi şi oferă servicii diversificate şi de bună calitate. Santa Susana este recomandată celor care doresc o vacanţă relaxantă şi servicii de calitate în apropierea Barcelonei (distanţa Santa Susana – Barcelona este de doar 55 km).

Blanes şi Lloret de Marsunt cele două staţiuni situate pe Costa Brava. Cea mai mare şi mai animată staţiune este fără îndoială Lloret de Mar. Staţiunea este renumită pentru numeroasele sale discoteci, dar şi pentru peisajul pitoresc şi pentru frumoasa promenadă cu palmieri. Oferta turistică este completată de numeroasele posibilităţi de excursii şi abundenţa facilităţilor pentru sporturi de toate felurile, nu numai nautice. Blanes este o staţiune mai mică şi mai liniştită, recomandată în special familiilor cu copii.

Excursii opţionale

Montserrat

Muntele Montserrat, unic în lume prin particularităţile formelor stâncoase se află la aproximativ 50 de kilometri distanţă de Barcelona. Montserrat este locul unde se află biserica dedicată Fecioarei Maria şi mănăstirea Benedictină, care timp de aproape 1000 de ani a fost în slujba pelerinilor veniţi să venereze imaginea sfintei Fecioare. La Montserrat se află şi „Escolonia” – cel mai vechi cor de băieţi din Europa, care poate fi auzit cântând în biserică, în fiecare zi, la ora 13:00. Montserrat este şi un vechi centru cultural; muzeul Montserrat adăpostind lucrări de Picassso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet, Sisley. În camera Audiovisual din cadrul complexului, un documentar în imagini şi sunete îl poartă pe vizitator în cele mai simbolice locuri ale mănăstirii şi îl introduce în viaţa de zi cu zi a călugărilor. Pe lângă toate acestea, parcul natural în sine este o atracţie pentru orice iubitor de natură.

Barcelona

Barcelona, capitala Cataluniei şi al doilea oraţ ca mărime din Spania, se întinde de-a lungul ţărmului Mediteranei, între dealurile Montjuic, Vallvidrera şi Tibidado. Este un oraş atractiv din punct de vedere arhitectural, dar mai întâi de toate este capitala Cataluniei, lucru evidenţiat de folosirea limbii catalane ca limbă oficială alături de spaniola castiliană. Mai dinamic ca niciodată, Barcelona este şi un important centru industrial, cu un port foarte mare.

Barcelona este oraşul culturii: cu operă, muzee, teatre şi săli de concerte. Barcelona a fost şi rămâne oraşul unor artişti renumiţi: pictorii Picasso, Miro, Dali, Tapies, sculptorul Subirachs şi arhitecţii Gaudi, Josep Luis Sert, Bofil şi Bohigas.

Cele mai importante repere turistice ale oraşului sunt: cartierul Gotic, unde se află catedrala construită în secolul al XIV-lea, La Rambla – cea mai faimoasă stradă din Barcelona, o lungă promenadă între piaţa Catalunya şi piaţa Colon, unde se află statuia memorială a lui Cristofor Columb.

Marineland

Marineland este o combinaţie între parc acvatic, delfinariu şi grădină zoologică. Situat în apropiere de oraşul Palafolls, între Costa Brava şi Costa Maresme, parcul garantează o zi memorabilă, plină de distracţie şi amuzament, educaţională în acelaşi timp şi plină de senzaţii pentru întreaga familie. Grădina zoologică de la Marineland acoperă o suprafaţă de 65.000 de metri pătraţi şi adăposteşte o mare varietate de specii de animale: delfini, foci, lei de mare, papagali, pinguini şi pelicani. Parcul acvatic se întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi oferă piscine, tobogane drepte sau în spirală şi atracţiile principale: canionul, Kamikaze şi gaura neagră. Cei mai mici membrii ai familiei se pot bucura de 5.000 de metri pătraţi rezervaţi lor, cu parc acvatic în miniatură, diverse atracţii, un lac artificial şi un trenuleţ. Întreaga familie se poate bucura de spectacolele cu delfini, lei de mare şi papagali.

La Siesta

Într-o casă tipic catalană vă veţi bucura de cină împreună cu un spectacol magnific, cu dans flamenco şi muzică spaniolă. Cina va include: gustări tipic spaniole, salată, friptură, desert, sangria, apă, vin spumos. Spectacolul este atracţia principală a serii şi este realizat de către echipa de balet          „Fantasia Espanola”.

Andorra

Andorra se află în centrul Munţilor Pirinei, între Franţa şi Spania. Teritoriul este în cea mai mare parte muntos, cu aproximativ 65 de vârfuri care depăşesc 2000 de metri. Suprafaţa totală a principatului este de 468 kmp, iar populaţia este de 65.877 locuitori. Teritoriul este împărţit în şapte districte: Canillo, Ordino, Encamp, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julia de Loria şi Escaldes – Engordany. În timpul excursiei veţi avea ocazia să cunoaşteţi acestă ţară mică, situată în inima Pirineilor. Mai mult, veţi putea achiziţiona de aici aproape toate tipurile de produse la preţuri cu adevărat avantajoase.

Parcul de distracţii Port Aventura

Port Aventura este cel mai mare parc de distracţii din Spania. Asemănător cu Disnelyland, dar totuşi diferit, acest loc dedicat doar distracţiei este împărţit în cinci zone tematice: Mediterranea, Polinezia, China, Mexic şi Vestul îndepărtat. Parcul este dotat cu foarte multe carusele cu grade diferite de dificultate atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Cele mai faimoase sunt zona China: Dragon Khan; zona Mexic: Templul Focului, El Diablo Tren de la Mina, restaurantul mexican La Cantina cu spectacol mariachi; zona Polinezia: Tutuki Splash, Vestul Îndepărtat: Marele Canion, Stampida, Tomahowk.

Lumea lui Dali

O incursiune fascinantă în universul genialului pictor Dali: Teatrul Muzeu dedicat lui Dali de la Figueres.

Teatrul Muzeu Dali a fost inaugurat în anul 1974 şi a fost construit pe ruinele vechiului teatru din Figueres. Aici veţi avea ocazia să admiraţi operele lui Dali şi să observaţi diferitele etape care şi-au pus amprenta peste creaţia sa.

Poze Barcelona

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *