Bordeaux: city break, ziua 2

După o primă zi excelentă la Bordeaux, zi în care am ajuns și la podgoria de la St. Emilion – una din cele mai celebre din Franța, despre care vă scriu separat – a doua zi am rămas în oraș și am mers din nou prin centru. Am vizitat turnul clopotniței de la catedrala St. Andre – o clădire gotică impresionantă, iar turnul avea 250 de trepte. Au construit turnul separat de clădire pentru ca vibrațiile clopotelor să nu afecteze construcția. Scările din turn sunt foarte înguste, abia trec două persoane una pe lângă alta, noroc că mai sunt diverse intrânduri din loc în loc. 

Bordeaux - catedrala St. Andre
Bordeaux – catedrala St. Andre

Ieșirea de la prima terasă, după aproape 200 de trepte, are ceva mai mult spațiu și puteți admira catedrala și orașul văzut de la înălțime, dar adevărata panoramă este sus de tot, după ce termini de urcat. De-acolo se vede și mai bine, chiar dacă e mai îngust spațiul.

Intrarea la turn costa 5,5 euro și nu pot intra mai mult de 20 de persoane. Noi am primit un card cu discount pentru vizitarea orașului așa că am plătit 4,5 euro 🙂

Lângă turn era o piață amenajat ad-hoc, dar nu vă imaginați o piață de la noi, erau maxim 6 tarabe. Una cu brânzeturi, una cu fructe și legume, alta cu scoici, una cu paste, în fine una cu cosmeticale. Ba chiar un chioșc cu specialități din Argentina.

Apoi am mers din nou prin oraș ajungând la un alt mare turn, zona fiind un pic în renovare.

Basilica St. Michael - Bordeaux
Basilica St. Michael – Bordeaux

Aici era chiar un talcioc adevărat în spatele bisericii, iar oamenii vindeau și cumpărau diverse vechituri.

Am ieșit apoi pe malul Garronei, iar de-acolo ne-am plimbat pe lângă podul construit de Napoleon.

Ulterior am revenit în centrul vechi prin poarta Cailheau, am mers la shopping și am luat prânzul în oraș. În jur de ora 14-00 am plecat spre aeroport, de unde KLM ne-a dus la Amsterdam, am stat iar în salonul VIP, iar seara am ajuns înapoi în București.

Galerie foto

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *