Afitos: Aristoteles Beach si nu numai

Am fost in Afitos in luna septembrie 2007. Am prins vreme superba, chiar daca au fost doua zile innorate din 10, ne-am bronzat suficient si ne-am bucurat din plin de vacanta.

Afitos e un fost sat de pescari, foarte frumos si cochet.
Stradute mici si intortocheate, case in general din piatra, micute si pline de flori, taverne traditionale si buticuri la tot pasul, plaja lina cu terase si sezlonguri, totul creat pentru relaxare si incantare.
Se construieste mult si in Afitos, dar asta nu afecteaza imginea satului vechi de langa plaja.
Am stat la Aristoteles Beach, in afara satului, hotel care nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Probabil era si aproape de sfarsit de sezon, desi dupa noi mai soseau turisti, si noi am plecat pe 30 septembrie. Pe site-ul hotelului figureaza cu 4*, agentia de turism ni l-a recomandat cu 3*+, eu as zice ca nu prea s-a ridicat la 3*. Constructia si amplasametul superbe, o gradina interioara draguta si ingrijira, plina de curmali, o gradina acoperita cu piscina superba dar cam necuratata.
Desi prosoapele erau schimbate zilnic cu greu observai asta datorita culorii lor nedefinite, foarte multe insecte si chiar animalute- soparle micute iar mancarea era foarte buna insa incalzita si reincalzita pana se termina, asta putand sa insemne si mai mult de 4 zile, de ex, la unele salate(servite nu reincalzite). Bautura, in special vinul la cutie, probabil e ceva normal pentru all inclusive, nu stiu exact.
Atmosfera placuta, program de divertisment pentru copii in fiecare seara, chiar daca in limba germana,bingo pentru adulti, piscina exterioara foarte curata, plaja putin abandonata, desi initial fusese foarte frumos amenajata, cu lift de sticla pentru a surprinde toata privelistea, care atunci insa nu functiona, cam asta ar fi in cateva cuvinte experienta noastra la Aristoteles.
Insa Afitos si toata peninsula Kassandra pe care am vizitat-o aproape in intregime au meritat din plin sa mergem aici, si m-as intoarce si azi, de s-ar putea
Deocamdata in mai mergem la Porto Carras, pe Sitonia, singura peninsula din Halkidiki unde nu ajunsesem, inca. O sa revin si cu impresii de la Ouranopolis, la Muntele Athos, altadata.
In concluzie, Afitos ramane preferatul meu de pe Kassandra.

Later edit:
Afitos 2011 poze!

12 comments

  1. Pingback: Afitos | Lila
  2. Pingback: Liniste | Lila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *