Top cinci destinații de iarnă în Austria

Top 5 destinații din Austria preferate de turiștii români pentru perioada de iarnă: Vienna, Innsbruck, Stubai, Kaprun, Solden – conform www.austria.info.
Mai bine de jumătate din numărul total al turiștilor români care vizitează anual Austria, aleg această țară pentru ski. Reprezentanța din România a Oficiului Național de Turism al Austriei face primele estimări pentru sezonul de iarnă 2013-2014, realizând un top 5 al celor mai solicitate destinații pentru vacanța de iarnă de către turiștii români.

Advent_StWolfgang_QF[1]

Top destinații în Austria

1. Viena este una dintre cele mai vizitate destinații ale Austriei de către turiştii români (pe locul 11 în topul vizitatorilor după naționalitate). În perioada iernii principalul magnet al Vienei sunt târgurile de Crăciun, care în acest an vor fi deschise din 22 Noiembrie și până în 24 Decembrie. Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turiști care petrec cel puțin o noapte în Viena, iar românii estimăm că reprezintă aproximativ 3,4% din total.
2. Innsbruck este un alt oraș care se menține în topul alegerilor turiştilor români în sezonul de iarnă. Pe lângă târgul de Crăciun care se desfășoară în mai multe zone din oraș din noiembrie până în ianuarie, turiștii au acces la un domeniul schiabil format din 9 pârtii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). În plus, Innsbruck este singurul oraș care a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarnă.
3. Neustift im Stubaital, aflat în valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de pârtie, situate între 1.000 și 3.000m altitudine, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei avansați. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.
4. Kaprun are 130 km de pârtii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii și începători.
5. Solden este o altă destinație preferată de români. Include 151 km de pârtii, doi ghețari schiabili, cea mai lungă pârtie din lume (14 km) și toate dotările pentru o vacanță memorabilă.

Oficiul Naţional de Turism al Austriei este o instituție publică a cărui scop principal este ca, împreună cu toţi partenerii austrieci din turism, să contribuie la păstrarea şi consolidarea competitivităţii Austriei ca destinație turistică. Activităţile principale ale biroului din România sunt promovarea destinaţiei de vacanţă Austria prin publicitate offline și online, relaţii de cooperare cu media şi agenţii de turism/tour-operatori şi crearea platforme de vânzare.

Etichete: , , , , , , , , , ,


3 Comments

  1. Going says:

    Arata suberb, este descris foarte bine , ma face sa ma gandesc ca sunt mai mult decat frumoase aceste peisaje oferite de catre Austria.
    Ma intreb cate povesti de iarna s-au creat la ei, sau cate povesti de genu’ au creat austriecii.

  2. Team Building says:

    Un team building in Austria este perfect.

Trackbacks for this post

  1. […] demult listasem și noi top 5 locuri de schi în Austria, dar și unde puteți merge la schi în luna […]

Leave a Comment