Thassos, Limenas – orasul capitala al insulei

Am trecut de doua ori prin capitala insulei, Limenas, numita de unii chiar Thassos. Oraselul este mic, dar are de toate. 4e vede ca e in expansiune, se construieste si trec mereu camioane cu materiale de constructii. Nu ar fi tocmai potrivit un hotel in Limenas, dar exista si zone ok, curate, plus ca are faleza spre port. Am vazu si niste vilute de inchiriat cu gradini verzi foarte atractive.
La terasa unde am mincat, evident aveau o angajata din Romania. Mincarea a fost excelenta, am luat caracatita si calamar, sunt cele mai bune pe care le-am mincat in Grecia. Terasa dadea chiar spre port, se chema Muses, probabil ca inseamna scoici sau ceva de gen.
Am mincat si un bors de peste, frigarui de pui si la final ne-au dat pepene din partea casei. Patru persoane am mincat cu 35 de euro cu tot cu apa si sucuri. Puteam sa luam si mai putine, deoarece toate mincarurile veneau cu o portie inclusa de cartofi prajiti.
In rest, Limenas e o localitate obisnuita, nu e sat traditional si nici pescaresc. Am oprit la o terasa acoperita de bolte verzi, foarte racoroasa, se chema Spiros, dar nu serveau decat “english breakfast”, pizza si bere. Pacat, arata interesant.
Am vazut niste magazine cu “de toate”, genul minimarket, o patiserie si un magazin de inghetata. Strazile sunt mici si aglomerate, nu gasesti loc de parcare spre port. Hotelurile sunt cu 1 sau 2 etaje, foarte mici si inghesuite.
Am gasit si o benzinarie, benzina e cam 1,5 euro pe litru, motorina e 1,3 euro. Astazi pornim in jurul insulei, asa revin cu detalii.

P.S. Am facut un album foto, dar nu a mers reteaua WiFi la hotel. Mai incerc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *