Paris în august

0016Știu, multă lume ar zice că august nu e cea mai bună alegere pentru Paris. Că e închis, cald, parizienii sunt plecați, motive s-ar gasi. Dar ne-am facut curaj și anul asta am ajuns la Paris pe 31 iulie, pentru că atunci eram noi disponibili, și nu regret nici un moment. Am prins vreme excelentă, cu mult mai bună decât in București. E drept că era și foarte aglomerat și asta te putea afecta mai ales la obiectivele turistice la care nu aveai rezervare, cum am pațit la Notre Dame, însa, în general am avut bilete și rezervări și ne-am descurcat foarte bine (am povestit aici ce bilete si de unde am rezervat). Și dacă tot am inceput cu parțile negative trebuie să spun neaparat de revizia din unele stații RER neanunțată pe nici un site oficial, care ne-a dat ceva batăi de cap. Ne-am descurcat, am gasit rute ocolitoare însă fără internet ar fi fost complicat. Nu știu daca e o tradiție pentru august la Paris, in Barcelona am prins revizie in februarie.

0046

Dar cam atât cu plângerile. Deși am aterizat la Beauvais am urcat rapid în autocarul care ne-a dus la Porte Maillot. Cazarea era relativ aproape, zona Arcului de Triumf, și am mers pe jos ca să cunoastem zona, cam 20-30 min. Apartamanetul închiriat pe www.airbnb.com a fost o surpriză foarte placută. Bine poziționat, bine dotat, cu proprietar amabil si înțelegator, care nu cerea 5o de euro in plus doar pentru check-out early, cu o sticlă de vin din partea casei, toate astea au facut să fie o primă experiență foarte bună cu acest site. Monoprix era vis-a-vis și, chiar daca era închis duminica ne-a fost de un real folos. Tot pe straduța noastră erau de toate: boulangerie, pizzerie, bistrot, ba chiar și mc donald’s și chinezesc. Iar la bistrot nu am putut rezista bunătaților tradiționale: salată de rață cu rucola, quiche lorraine si supa de ceapă, și, bineinteles, un rose foarte bun.

De reținut: duminica cele mai multe magazine sunt închise sau au program scurt!

0010Pentru că stăteam oarecum aproape de Tour Eiffel cam în fiecare seară ne apropiam de el sa prindem aprinderea beculețelor, la 22 si la 23, și ne simțeam ca sub pomul de Crăciun. E drept, era aglomerat dar multă lumea stătea pe iarbă, la picnic. Cu greu ne urneam sa plecam spre casă, și treceam prin zona Trocadero și magia se continua la fântânile palatului Chaillot.

0009

 

Am ales zile separate pentru Tour Eiffel și Montparnasse, pentru ca le vroiam pe ambele seara. Oricat s-ar putea comenta despre aspectul celor doua turnuri, pentru că sunt destui care gasesc ca Eiffel ar fi urât, în privința priveliștii cred că e mai greu să nu-ți placa. Podeaua de sticla de la etajul întâi din Tour Eiffel , la 57 m deasupra pămîntului îți cam taie rasuflarea. Vederea e senzaționalî și la etajul 2, din păcate n-am urcat la etajul 3 pentru că dupa ora 23 nu  mai era permis. Noi am urcat la 22 in turn dar ne-am bucurat de vedere, trebuia să ne asezam la coadă pentru etajul 3 imediat ce am ajuns.

0002

0003

 

0005

 

0007

 

0008

 

O să revin cu impresii despre celelate obiective turistice!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *