Palatul Mogosoaia, vizita

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 18 iunie, la Palatul Mogosoaia, inainte de a lua mica vacanta de vara seria Vizitelor la Palate, care se va relua din septembrie cu noi povesti gazduite de cladiri spectaculoase.

Vizitele la Palate ne-au dus anul acesta la Palatul Cotroceni, Palatul Ghica, Palatul Cantacuzino, Palatul BNR si Palatul Cesianu-Racovita, iar povestitorul nostru, doamna Georgeta Filitti, a considerat ca nu trebuie sa lipseasca din aceasta prima serie povestea Palatului Mogosoaia, unul dintre cele mai frumoase si bine pastrate palate din apropierea Bucurestiului.

Palatul a fost construit la sfirsitul sec XVII de catre domnitorul Constantin Brncoveanu n stil arhitectural romnesc renascentist sau stil brncovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane. Dupa 1714, cnd Constantin Brncoveanu a fost executat la Constantinopol mpreuna cu ntreaga sa familie, ntreaga avere a familiei a fost confiscata de otomani iar palatul a fost transformat n han. Rascumparat de domnitorul Stefan Cantacuzino, el a revenit apoi marelui ban Constantin Brncoveanu, nepotul domnitorului Si a ramas n posesia familiei pna la nceputul secolului al XIX-lea.

Asadar, intilnirea este sambata la ora 10:00 la Statuia Aviatorilor, cum se vine dinspre Piata Victoriei pe partea dreapta, linga Biserica.

Transportul la palat, pentru cei care nu au masina, se va face cu sprijinul celor care au mijloc de transport, iar noi ne vom ocupa de organizarea pe masini.

Lector: Georgeta Filitti
Ora: 10:00
Cost: 35ron (include bilet de vizitare)
Locatie: 8 iunie, ora 10:00 la Statuia Aviatorilor
INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO

CONTACT@VICTORIEI.RO
sandra@victoriei.ro
http://www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *