Iarmaroc la Bucuresti pe Calea Victoriei, 17 – 19 septembrie

E-un targ ca altadata ce isi deschide portile chiar pe Calea Victoriei la numarul 12 la Muzeul National de Istorie a Romaniei, care ne va fi gazda chiar si noaptea!!!
In vreme de sarbatoare a capitalei (Zilele Bucurestiului 2010), chiar in Centrul Istoric, pe fostul Pod al Mogosoaiei veti avea ocazia sa descoperiti prilej de bucurie si desfatare in miezul lunii ce deschide usa toamnei.

Ca niciodata pana acum, targul Iarmarocul Bucurestilor va fi deschis si noaptea, mai precis de sambata 18 Septembrie si pana la ora 2 in dimineata zilei de duminica.
Ca sa vedeti cu ce va intampinam, deschidem larg portile de Vineri 17 Septembrie si tinem deschis pana Duminica 19 Septembrie.
Ce poate fi mai frumos decat sa gasesti minunate bunatati, seara, pe racoare chiar, in buricul targului, printre zeci de cafenele si strazi de preumblare.
Sigur va fi pe gustul dumneavoastra, o braga adevarata, cum faceau bunicii nostri, prajituri de casa, placinte cu branza, carnaciori cu busuioc, pastrama de oaie care sigur merge si cu un vin rosu, de toamna.
Toti am muncit din primavara pana in toamna, asa ca-i timpul sa umplem camarile! Au venit in ajutor si harnicele albine, care au zumzait prin flori de tei si salcam in primavara, prin paduri de brazi si prin lanuri de rapita vara, pentru miere parfumata, spre deliciul fiecaruia.
Olarii din Corund, au copt la strachini si la oale, pe care apoi le-au pictat cu migala si cu un strop de suflet in culorile cerului si ale pamantului.
Margele colorate, stergare, straie cusute cu mult talent si multe obiecte facute manual vor satisface gusturile tuturor celor prezenti.
De asemenea, Cu ocazia Zilelor Bucuretiului, Muzeul National de Istorie a Romaniei propune sub genericul Poveti din Bucureti. 551 de istorii un program special de vizitare, precum i o serie de activitati culturale conexe. Astfel, in ziua de 18 / 19 septembrie 2010 muzeul va fi deschis publicului intre orele 14.00 i 02.00, pretul biletului fiind redus la 75% din valoarea obinuita. Prin intermediul unor ghidaje de specialitate gratuite realizate in limita locurilor disponibile vizitatorii vor avea prilejul de a afla o serie de istorii legate de trecutul cladirii, de piesele exceptionale expuse in sala Tezaurului Istoric, sau privind realizarea i aducerea la Bucureti a mulajelor Columnei lui Traian.
Muzeul National de Istorie a Romaniei le propune vizitatorilor notri o selectie de texte i imagini prin intermediul carora ii vor putea face o idee despre tumultul de altadata al oraului in zilele de targ. Pentru cei care doresc sa ia cu ei o posibila farama din trecut, va fi amenajat un cadru special pentru fotografii, ambient creat in jurul primului automobil inmatriculat in capitala, un model Panhard, 15 CP, fabricat in Belgia in anii 1890.
Cum istoria poate fi orice clipa trecuta, vizitatorii notri vor avea prilejul de a contribui ei inii la constituirea unei mini-expozitii neconventionale, prin donarea unor mici obiecte ce vor fi expuse pe loc, urmand sa primeasca pentru acest lucru un tichet atestand donatia i continand oferta promotionala a MNIR de a beneficia prin gestul lor de un bilet cu reducere de 50%, valabil pentru o vizita ulterioara la muzeul nostru.
Melodii indragite ce rasunau in urma cu un secol pe strazile capitalei vor fi readuse la viata de catre fanfara Ministerului Administratiei i Internelor (ora 14.00, in fata muzeului), iar la ceas de seara (ora 21.00) Asociatia Prietenii Muzeului National de Istorie a Romaniei propune o selectie de Miniaturi instrumentale interpretate la violoncel i pian. Programul cultural al intregii zile cuprinde i alte surprize placute.

Ce mai gasim la Iarmaroc?
Multe, multe si marunte, asa ca asteptam sa ne vizitati plini de curiozitate, intr-o atmosfera a iarmarocului de pe timpuri.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *