Grecia: pregătiri înaintea plecării

Anul acesta revenim în Grecia, după 2 ani de pauză, cu sprijinul partenerilor de la Cosmo Travel. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Vom încerca să sriem în fiecare zi despre întîmplările de pe drum și de pe insula Thassos. Am să vă scriu despre trasul inițial – mergem cu mașina, noaptea, prin Bulgaria. Dar mai întâi să fac o constatare: ați observat câte acte sunt necesare pentru o astfel de deplasare “banală”? Avem un kilogram de acte!

Thassos - Limenas - Makryammos

O grămadă de acte!

Întâi, a trebuit să facem pașapoate la copii. Înainte erau pe pașaportul soției, acum nu, trebuie altceva. Pașapoarte biometrice, electronice, cu cip. Care costă aproape 300 de lei fiecare.

Apoi, pentru că mașina este pe leasing, ne-a trebuit împuternicire de la Unicredit Leasing. Dar nu numai atât.

Pentru că nu am RCA și CASCO la aceeași firmă, a trebuit să plătesc Cartea Verde suplimentar. Nu e scumpă, dar încă o problemă în plus.  Deci am pus la dosar și noua asigurare, plus RCA.

Apoi, mi-am adus aminte că mi-a expirat rovinieta. Caută roviniete, am găsit doar pe un an, altă distracție.

Ca să fie totul ok, am făcut și asigurări de sănătate. Că doar n-avem card european, că nu suntem în UE…

La toate astea, se mai adaugă și voucherul de cazare. Ba am citit pe net că unora le-a cerut la vamă certificatele de naștere ale copiilor. Le-am luat și pe astea. Oare am uitat ceva?

Noroc că Giurgiu este doar la o oră distanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *