Germania se promovează ca destinație de vacanță pentru români

Am fost astăzi la conferința de presă anuală a Organizației Germane pentru Turism, organizată de Travel Communication. Vor să promoveze Germania și Berlinul ca destinație de vacanță pentru români. În 2014 creșterea pe turism a Germaniei a fost mare, 200.000 de români au vizitat țara, o creștere de 14 procente. Germania a devenit a doua destinație europeană pentur români, spun ei.

turism german

Berlinul a urcat pe locul trei în Europa ca destinație turistică pentru români, după Paris și Londra, spun oficialii. Sunt foarte multe evenimente culturale, dar și concerte și tradiționalul Oktoberfest.

Anul trecut Germania a atras mai mulți turiști din toată lumea. 75,5 milioane de nopți de cazare comandate, iar la începutul lui 2015 creșterea este deja de 6%.

Pe România, Germania este a doua destinație de călătorie înainte de Franța. Spania este cea mai vizitată țară de către turiștii români, iar Franța este pe locul trei.

Transportul aerian este de asemenea pe val, deși autoturismul rămâne principalul mijloc de transport pentru turiștii veniți în Germania. Cam 46% vin cu mașina, 20% cu avionul.

Oficialii germani au făcut și predicții privind turismul în anii următori, anul 2015 fiind considerat anul tradițiilor, după ce anul trecut s-a marcat 25 de ani de la căderea zidului Berlinului – vor fi și anul acesta evenimnte aniversare. Apoi continuă cu diverse teme speciale pentru următorii ani. Sunt trei direcții generale – Food&Drink, Tradiții și Artă/Meșteșuguri. Sunt multe evenimente, festivaluri și tîrguri care pot fi vizitate, cele mai multe la Berlin, dar și în țară.

Berlin are o mulțime de atuuri, de la muzee și locuri istorice care merită vizitate sunt și locuri de shopping, hoteluri unice și multe parcuri, fiind una din cele mai verzi capitale. Și sunt câteva proiecte interesante în derulare precum Humboldt Forum sau piscrina pe râul Spree. Berlinul va avea anul acesta și Festivalul Luminilor, care merită vizitat. Festivaluri muzicale și după Oktobrfest începe perioada Piețelor de Crăciun, sunt 16 în fiecare an.

Pentru Berlin există o aplicație de turism Going Local Berlin. Merită încercată, are sfaturi utile și informații, pentru smartphone, inclusiv în engleză.

AirBerlin au și ei o prezentare privind serviciile aeriene și diverse zboruri pe care le au. Am observat la Berlin că au oferte foarte bune, dar pe București -Berlin nu mi s-a părut că ar fi un preț bun. Încep și ei introducerea WiFi la bord, au deja pe ruta Berlin – Viena. Aplicație mobilă în care ai toate informațiile necesare.

Voi aveți informații interesate despre Germania sau Berlin? Povestiți-ne într-un comentariu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *