Fără Asfalt la mare – triatlon pe 3 iunie în 2 Mai, Vama Veche, Hagieni – Albești

Cea de-a opta ediție a triatlonului Fără Asfalt la mare, competiție de înot, ciclism și alergare dedicată sportivilor amatori și profesioniști, va avea loc pe 3 iunie, în weekend-ul de Rusalii, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești.

Evenimentul se adresează atât practicanților de triatlon, cât și celor care vor să participe la o singură probă, prin secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul deosebit și atmosfera prietenoasă îi aduc la eveniment și pe pasionații de ture în natură care nu sunt neapărat interesați de aspectul competițional al cursei.

Traseul Fără Asfalt poate fi parcurs în forță, de către cei bine antrenați, dar poate fi abordat și ca o tură relaxată de cei care sunt la început. Concurenții vor porni în competiție la ora 9:30, cu proba de 1.000 m înot în mare, vor continua cu proba de bicicletă de 32 km în rezervația Hagieni – Albești și cu 6 km de alergare pe plaja și faleza rezervației marine 2 Mai – Vama Veche. Traseele sunt gândite astfel încât triatlonul Fără Asfalt la mare să fie ca nivel de dificultate între un triatlon „Sprint” (jumătate din distanțele triatlonului olimpic) și un triatlon olimpic.

Înotul este în mare, iar temperatura apei la începutul lunii iunie este, de obicei, de 19 -20 grade Celsius. Traseele de bicicletă și de alergare sunt off-road, dar fără diferențe de nivel semnificative sau porțiuni foarte tehnice. Pentru proba de bicicletă sunt recomandate bicicletele tip cross-country. Traseul traversează câmpurile dintre 2 Mai și Hagieni pe un drum de pământ, continuă pe potecile unui defileul dobrogean cu peisaje spectaculoase, coboară prin pădurea Hagieni și traversează micile dealuri de deasupra lacului Limanu. Pe tot parcursul probei de bicicletă, concurenții pot întâlni broaște țestoase, iepuri sălbatici, fazani sau chiar căprioare.

Traseul de alergare propune o variantă inedită de trail running: plaja cu nisip, platforme de piatră și scoici dintre 2 Mai și Vamă, cu întoarcere pe drumul de pământ de pe faleză, pe un traseu alternativ și provocator. Liniile de start și finish pentru toate probele sunt pe plaja de la Micul Golf, unde, la finalul competiției, concurenții sunt așteptați cu medalii, muzică şi Pasta Party.

Înscrierile se încheie pe 27 mai.
În prezent, sunt disponibile 220 de locuri pentru triatlon și 75 de locuri pentru ștafete. Înscrierile la competiția din acest an se încheie la data de 27 mai și pot fi făcute aici. Taxa de înscriere până la data de 22 mai este de 135 de lei, în ultima săptămână de înscrieri, 23-27 mai, taxa este de 160 lei. Pentru concurenții cu vârste de până la 24 de ani (inclusiv), taxa de înscriere este de 100 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *