Covasna, Ținutul Conacelor: vizită la moara de apă Malomkert

Am fost în plimbarea noastră prin Covasna la complexul turistic Malomkert, au și site, iar întreg conceptul este interesant și bine realizat.

0011

Este un concept integrat, finanțat din fonduri europene și gestionat de o asociație Holnap Cernat, împreună cu ONG-uri și autorități locale. Au creat acolo un complex turistic în stil rustic, dar foarte modern, aveau inclusiv WiFi. Au moara de apă, care este vedeta, au un cuptor unde se coace pâinea făcută, dar în același timp au cazare, au băi foarte curate, au o sală de conferințe care poate servi și ca sală de mese și de asemenea este un bun început pentru a descoperi întreaga zonă. Este perfect pentru teambuilding, pentru tabere de vacanță. Nu au semnal la telefonul mobil, dar există acces la Internet.

0013

Malomkert funcționează ca întreprindere socială, nu încearcă să facă doar profit cum sunt atâtea alte instituții, ci vor să rezolve probleme și să ofere servicii bune, dar păstrând sustenabilitatea afacerii. Malomkert se află la capătul localității Cernatul de Sus, la poalele munților Bodoc, în vecinătatea cetății Ika.

Sunt 55 de locuri de cazare în total, sala de conferințe are 60 de locuri, iar oamenii au și scenă acoperită pentru spectacole. De asemenea au ghid turistic pentru vizitarea zonei și alte programe de cunoaștere a zonei, meserii tradiționale și multe altele.

Pot să vă dau și niște prețuri la cazare și masă orientative, valabile în iunie 2016, dar mai bine să vorbiți direct acolo pentru confirmare. Sunt camere de 3 sau 4 locuri și costă 40 de lei de persoană pe noapte.
Micul dejun sau cina au un preț de 12 lei per porție, masa de prânz este 30 de lei pe porție, mi se pare absolut decent. Noi am mâncat prânzul, am avut parte de șuncă cu ceapă și brânză, pălincă, dar și de un minunat gulaș de porc cu tăieței de casă, cu tot cu pâinea abia coaptă acolo. Te lingi pe degete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *