Austria: 5 zone în care poți merge la schi până în luna mai

Sezonul de schi în Austria este în plină desfășurare și sute de mii de turiști deja s-au bucurat de calitatea impecabilă a pârtiilor și a zăpezii. În timp ce multe stațiuni europene de abia își deschid pârtiile de schi, Austria își pregătește pârtiile pentru schiatul de primăvară. Majoritatea stațiunilor de schi din Austria își țin pârtiile deschise până spre jumătatea lunii mai, perioadă în care schiorii se pot bucura de adrenalina de pe partie în lumina caldă a soarelui.
Sun skiing Austria 2

Schiatul în lunile Martie, Aprilie și chiar Mai se bucură de un succes în creștere în rândul turiștilor pentru că are trei mari avantaje:
– vremea bună și ziua mai lungă;
– prețurile mai mici, fiind considerat sfârșit de sezon;
– mai puțină aglomerație.

Asta nu înseamnă însă că nu vă veți putea bucura de zăpadă și de pârtii. În Austria există peste 20.000 de tunuri de zăpadă care garantează un strat de zăpadă optim până la finalul lunii Aprilie.
”Aproximativ 50.000 de turiști români au ales anul trecut să își petreacă o vacanță la schi, în Austria, în lunile Martie, Aprilie și Mai. Creșterea numărului de turiști în luna Mai 2013 față de aceeași perioadă a anului anterior a depășit 5% și anticipăm că acest trend se va accentua în 2014 și în anii viitori. Turiștii încep să simtă beneficiile practicării sporturilor de iarnă în lunile mai blânde de primăvară, perioadă în care beneficiază atât de calitatea impecabilă a pârtiilor pentru care Austria este recunoscută dar și de temperaturile mai ridicate de primăvară.” a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Care sunt cele mai populare 5 regiuni pentru schiatul primăvara?

1. Tirol, evenimente pentru turiști la finalul sezonului de schi. Landul Tirol oferă turiștilor posibilitatea de a schia până în luna iunie, pe cei 5 ghețari din regiune, dar a pregătit pentru turiști și o serie întreagă de evenimente în lunile aprilie și mai: Concert Top of the Mountain, la care va cânta și Robbie Williams, (4 mai); Electric Mountain Festival (2-4 aprilie), cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii; Mountain Beach Party (5 aprilie).

2. Innsbruck, orașul în care poți ajunge cu tramvaiul până la baza pârtiei de schi. Olympia SkiWorld Innsbruck reunește 9 pârtii din Innsbruck, pentru care este suficient un sigur permis de acces. Peste 300 de km de pârtii cu dificultăți diferite îi așteaptă pe toți pasionații de ski. Cei care aleg pachetul Olympia SkiWorld Innsbruck beneficiază de transport gratuit cu autobuzul până la pârtia dorită (ofertă valabilă până în aprilie) și de cazare la un hotel de 4*.

3. Schladming-Dachstein, domeniul schiabil la doar 800 de kilometri distanță de Timișoara, își așteaptă turiștii până la sfârșitul lunii aprilie, cu multe surprize și activități. Aceștia pot alege să se cazeze la una din cele peste 50 de cabane de munte, cu meniu tradițional din Stiria.

4. Salzburg alegerea ideală pentru turiștii care doresc să combine sportul cu activitățile culturale. Turiștii care vor alege să petreacă vacanța de primăvară la schi în stațiunile din landul Salzburg, vor putea participa și la Festivalul de Paște ce are loc în perioada 12-21 aprilie 2014.

5. Hochzillertal Kaltenbach a fost declarată cea mai bună stațiune de ski din lume (Skiresort.de). Calitatea pârtiilor este foarte bună, 90% dintre pârtii având aparate de zăpadă artificială astfel încât să permită desfășurarea adecvată a sporturilor de iarnă fie în timpul zilei, fie pe nocturnă.

Etichete: , , , , ,


Trackbacks for this post

  1. […] Mai demult listasem și noi top 5 locuri de schi în Austria, dar și unde puteți merge la schi în luna mai. […]

Leave a Comment